Ballonvaren als avontuurlijke activiteit met familie of vrienden

Een leuke foto met de familie op de ballonmand na de ballonvaart op een zomeravond bij Filva Ballonvaarten.

Filva Ballonvaarten - Avontuurlijk genieten

Ballonvaart als uitstap

Ballonvaren is een avontuurlijke activiteit, maar ook een gezellig samenzijn of zelfs een halve daguitstap. Want een ballonvaart is niet enkel de ballonvlucht zelf. Het is ook het onthaal door ons team, het helpen klaarmaken van de luchtballon en de ballonvaart zelf met de nodige uitleg en animatie door je piloot. Na de ballonvlucht wordt de ballon ingepakt en sluiten we de avond af door een glaasje met zijn allen te drinken in het landingsveld. De mooie zonsondergang krijg je er gratis bij ! Maar ook een ochtendvlucht is prachtig. De wereld ontwaakt aan je voeten en jijzelf zweeft er als een toeschouwer vlak boven. 

Avontuurlijke activiteit met je familie of met je gezin

In deze drukke moderne tijden wordt er steeds minder tijd voor elkaar gemaakt. Een moment vinden om met het hele gezin of de familie iets samen te doen is een zeldzaamheid geworden. Iedereen heeft wel iets te doen. Wel, een ballonvaart kan je helpen om samen weer eens iets leuks te doen, weg van alle dagelijkse sleur ! Voor deze avontuurlijke activiteit laat immers iedereen met plezier zijn dagelijkse bezigheden vallen.

Je kan met je gezin meevaren in een mand met nog andere passagiers (tickets Vlaanderen of Ardennen) of je kan een privé-ballonvaart boeken en dan zelfs je eigen opstijglocatie bepalen. Zo hebben we al families meegenomen voor bijvoorbeeld een vlucht boven de kastelen van de Loire. Heb je een grote familie ? Geen probleem, we kunnen tot wel honderd mensen tegelijkertijd meenemen. Uiteraard zetten we dan meerdere van onze luchtballons in. 

Omdat we familie uitstappen belangrijk vinden hebben we een speciale prijs voor senioren en -16 jarigen aan 120 €

Samen met het gezin en Filva Ballonvaarten een avontuurlijke uitstap beleven.

Ballonvaren met de kleinkinderen

Waarom niet een ballonvaart maken samen met de kleinkinderen, gegarandeerd een leuke uitstap én succes.
Avontuurlijke activiteit buiten

Als grootouder wil je graag buitenactiviteiten doen met de kleinkinderen. Het is niet altijd makkelijk om je kleinkinderen hiervoor te motiveren. We zijn er echter zeker van dat je met een ballonvaart gaat scoren ! Een ballonvaart is immers niet enkel een avontuurlijke activiteit maar tevens een leuke, leerzame en verbindende beleving met jouw kleinkind waar hij of zij ook super enthousiast over zal zijn. Vliegen spreekt immers tot ieders verbeelding en is daarenboven mega cool.

Zelfs die 14 jarigen krijg je mee !

Het is zelfs dé manier om een 14-15 jarige enthousiast te krijgen om samen een activiteit te doen !

Omdat we dit willen promoten hebben we een speciale prijs voor senioren en -16 jarigen aan 120 €

Zelfs die 14 jarigen krijg je mee !

Het is zelfs dé manier om een 14-15 jarige enthousiast te krijgen om samen een activiteit te doen ! Omdat we dit willen promoten hebben we een speciale prijs voor senioren én -16 jarigen aan 120 € per persoon

Avontuurlijke activiteit met vrienden onder elkaar

Avontuurlijke activiteiten onder vrienden doen is geweldig. We organiseren graag voor jullie vriendengroep een toffe avond.

Een ballonvlucht met vrienden in de buurt

Bij deze klanten stegen we op in de weide achter één van de passagiers thuis. Vanuit Sint-Gillis-Waas dreven we door de lucht richting Sint-Niklaas om na anderhalfuur te landen in Belsele. Zoals je kan zien op de foto was het een zeer gezellige afsluiter na de ballonvaart. Iedereeen daarna met een smile naar huis !

Na de ballonvlucht nemen we steeds een groepsfoto tijdens de gezellige apres van de ballonvaart.

Vrijgezellen vieren in de luchtballon

Samen met de vriendinnen als vrijgezellenfeestje een ballonvaart organiseren samen met Filva Ballonvaarten.

Een ballonvaart als avontuurlijke activiteit tijdens een vrijgezellendag ? Daar gaan we voor !  Een ballonvaart kan een perfect onderdeel van deze fundag zijn. Een ochtendvaart kan de ideale start van de dag vol plezier zijn. Een avondvaart kan worden ingezet vooraleer het nachtleven in te duiken.

Je kan een ballonvaart boeken samen met andere mensen in de mand of er een privé-uitje van maken. Bij dit laatste kan je extra’s boeken zoals een ontbijt, belegde broodjes of een kaasfondue. Natuurlijk staan voor iedereen de bubbels of de Chouffe biertjes koud !  Vele mogelijkheden en opties dus om je beste vriend of vriendin zijn of haar vrijgezellenfeestje te vieren. 

Wij helpen jullie graag deze bijzondere dag te realiseren.

Je kan een ballonvaart boeken samen met andere mensen in de mand of er een privé-uitje van maken. Bij dit laatste kan je extra’s boeken zoals een ontbijt, belegde broodjes of een kaasfondue. Natuurlijk staan voor iedereen de bubbels of de Chouffe biertjes koud !  Vele mogelijkheden en opties dus om je beste vriend of vriendin zijn of haar vrijgezellenfeestje te vieren. Wij helpen jullie graag deze bijzondere dag te realiseren.

Korting voor senioren ballonvaart

Wie droomt er niet van eens een ballonvaart te maken ? We kennen het allemaal, we stellen het uit en gaan het later doen. Nu ben je de 65 gepasseerd en denk je “dat is niks meer voor mij” … Fout !

Ballonvaren is superveilig en rustig

Ballonvaren is natuurlijke een avontuurlijke activiteit maar het is zeker geen zware inspanning. Het is zoals een uurtje aan de toog hangen, maar dan in de mand van een luchtballon ! Na de vaart vragen we je wel, indien mogelijk, om de luchtballon mee te helpen inpakken en daarna is het tijd voor de fameuse après-ballon en genieten we van een drankje. 

Al wat moeilijker te been ? Geen probleem. Laat het ons weten en we bespreken de mogelijkheden.

Onze seniorenkorting is uniek

Een ballonvlucht voor senioren 65+ kost bij Filva Ballonvaarten slechts 120 € per persoon, een unicum in de ballonwereld. Dus niet langer uitstellen, gewoon doen die ballonvaart ! 

We organiseren met regelmaat een ballonvaart met na afloop van de vlucht heerlijke belegde broodjes.
Onze seniorenkorting is uniek

Een ballonvlucht voor senioren 65+ kost bij Filva Ballonvaarten slechts 120 € per persoon, een unicum in de ballonwereld. Dus niet langer uitstellen, gewoon doen die ballonvaart ! 

Combineer je ballonvlucht met een Chouffe brouwerijbezoek

Filva Ballonvaarten vliegt met de Chouffe luchtballon net boven de brouwerij van Chouffe in Houffalize.

Aangezien we varen met de Chouffe luchtballon zijn we dus heel frequent aanwezig in het bekende dorpje Achouffe. Je kan de ballonvaart dus perfect combineren met een uitstap naar dit mooie Ardense dorpje. Starten met een ballonvlucht bijvoorbeeld, en daarna een mooie wandeling in de Vallei der Feeën of een Chouffe brouwerij bezoek ? Dat kan ! Of je kan eerst lekker gaan eten in één van de restaurantjes en daarna de dag afsluiten met een avondvlucht.

Chouffe brouwerij in Achouffe

Wanneer de weergoden niet zouden meezitten kan het brouwerijbezoek in Achouffe gemakkelijk verplaatst worden. De mensen van de Chouffe brouwerij zijn vertrouwd met ballonvaren en met onze weersafhankelijkheid. Ze hebben immers een eigen luchtballon !

Chouffe brouwerij in Achouffe

Wanneer de weergoden niet zouden meezitten kan het brouwerijbezoek in Achouffe gemakkelijk verplaatst worden. De mensen van de Chouffe brouwerij zijn vertrouwd met ballonvaren en met onze weersafhankelijkheid. Ze hebben immers een eigen luchtballon !

Hoe een ballonvlucht boeken ?

1. First buy a Ticket or exchange your Bongo or Cadeaubox voucher

Buy a Ticket or one of our Gift vouchers.
Or exchange your Bongo/Cadeaubox voucher for an Exchange-Ticket.
You will receive your Ticket immediately in your mailbox after purchase.

2. Then book a balloon flight with our flight planner

With the number on your Ticket, Gift Voucher or Exchange-Ticket, you can book a specific balloon flight via the link below.
After confirmation, you will receive all necessary details by email.

Give a hot air balloon flight gift voucher

» Do you know someone who has been talking about ballooning for a long time but never takes action for it? Then give him or her just that necessary push to make that dream come true! Give a hot air balloon flight gift card !
» Are you looking for a personalized gift that is a little different from all the others ?
» Or admit it, you just started too late to look for a nice gift. We are happy to help you out!
» A balloon flight gift voucher is unique and you can get it very quickly! You can find all information here.

Why Filva Ballooning

Bruco en Chouffe luchtballon samen in Beervelde - Filva Ballonvaarten Gent

Filva Ballooning is a full-time balloon company. This gives the flight preparation, such as the daily analysis of the weather conditions and the maintenance and preparation of the equipment, the necessary time. We feel it is important that this is not treated as an incidental matter after coming home from another profession. Your and our safety are too important!

Filva Ballooning is a company that works entirely according to the standards imposed by EASA, the European aviation authorities. This means that our hotair balloons meet the highest quality standards and that our pilots and crew are specially trained to consider safety as the top priority.

Our pilots are experienced and must have at least 450 flight hours to be allowed to fly with our balloons.
Driving with a balloon trailer requires a BE driving license in most cases. Many balloonists are not legally compliant with this.

Our hotair balloons are all from the Ultramagic Balloons brand. A top brand that stands for quality, innovation and energy efficiency. Every year they are subjected to a strict aviation inspection. We don’t forget our vehicles and trailers either!

We also work with a caterpillar vehicle and a winch on the trailer. This way we avoid unnecessary dragging when we clean up the balloon and the basket after the flight.

That the lucky passenger ends the balloon ride with a glass of bubbles is beyond question. However, we also provide a glass for your chasing  car. They also experienced an adventure following the hot air balloon by road.

If you have a specific wish or dream, ask Filip about the possibilities. He is happy to tell you what is possible and how to make it happen. We are here for you!

Filva Ballooning - Who are we ?

Filip Audenaert

Filva Ballooning (Filva Ballonvaarten - Montgolfière Ardenne) was founded in 2000 by myself, Filip Audenaert. I am a passionate balloonist from Sint-Niklaas with only one goal: to give everyone an unforgettable beautiful and safe balloon flight !

Customer oriented

We provide passenger balloon rides throughout the year for private individuals and companies. We listen to what our customers want and try to realize everyone's dream to the best of our ability. We are here for you!

Our team and our balloons

Hot air ballooning is not a one-man show. A whole team of pilots, drivers and ground crew are always ready for you. We can use several balloons that vary in size. This allows us to fly up to 100 passengers at the same time.

Open chat
1
Hello, how can we help you?