Wij staan voor je klaar

Een leuke foto van onze ballonvaarder of ballonpiloot Filip Audenaert ook zaakvoerder van Filva Ballonvaarten.

Filva Ballonvaarten
uw partner

Filva Ballonvaarten werd opgericht door Filip Audenaert, een Wase ballonvaarder uit Waasmunster. Filip begon in 2000 zijn eigen bedrijf omdat hij vond dat de vluchtvoorbereiding en de klantbeleving een pak beter kon.

Fulltime ballonbedrijf

Filva Ballonvaarten is een fulltime ballonbedrijf. Hierdoor krijgt de vluchtvoorbereiding, zoals o.a. het dagelijks analyseren van de weersomstandigheden en het onderhouden en klaarzetten van het materiaal, de nodige tijd. Wij vinden het belangrijk dat dit niet wordt afgehaspeld als een bijkomstige zaak na een andere job. Uw en onze veiligheid zijn té belangrijk !

Vluchtafwisseling

Om een optimale klantbeleving te verzekeren, maken onze piloten een mooie afwisseling tussen hoog en laag vliegen. Door hoog te vliegen heb je de mogelijkheid om de volledige omgeving van de streek te zien. Bij een goede zichtbaarheid kan je daardoor soms de kust of Brussel zien liggen. Naast de hoogtes wordt er ook lager gevlogen. Dit maakt dat je alles op de grond goed kan waarnemen, zelfs het verschil tussen een konijn en een haas. Het laag vliegen geeft daarom een fantastische interactie met de natuur.

Een leuke foto van onze ballonvaarder of ballonpiloot Filip Audenaert ook zaakvoerder van Filva Ballonvaarten.

Ontspannen 'après-ballon' na de vaart

Na de ballonvaart en het inpakken van de luchtballon spenderen we genoeg tijd aan het nagenieten van de vaart. Een mooie zonsondergang in een stille natuurlijke omgeving krijgen we er dikwijls gratis bij. Dat de gelukkige passagier de ballonvaart afsluit met een glaasje bubbels staat buiten kijf. Wij voorzien echter ook een glaasje voor de volgwagen. Ook zij beleefden een avontuur om de luchtballon te volgen via de weg.

Onderhouden en ergonomisch materiaal

Het vlieg- en het grondmateriaal worden in onberispelijke staat gehouden. De luchtballons, manden en gasflessen worden jaarlijks gekeurd volgens de Europese wetgeving. Het grondmateriaal is speciaal en op maat ontworpen om de ballons op een ergonomische manier te kunnen uitrijden en inpakken. Zo sleuren wij en de passagiers niet meer met een zware zak rond om de luchtballon in te pakken. Filva Ballonvaarten gebruikt hiervoor een klein rupsvoertuig wat alles een stuk makkelijker maakt. De mand wordt met een winch op de trailer getrokken. Geen onnodige rugbelasting meer. Makkelijk toch ! 

Instructieballonvluchten

Filip is tevens ballonvaart vlieginstructeur. Hij vind het fantastisch om mensen te prikkelen het ballonvaren zelf uit te proberen. Het zelf door de lucht kunnen zweven als een vogel is iets magisch. Misschien ben jij wel zijn volgende leerling ?

Avontuurlijk genieten

Filip vindt het belangrijk dat mensen kunnen genieten. Avontuurlijk genieten. Deze ervaring is zoveel meer waard dan een gadget. Wij helpen je daarom graag verder om jouw avontuur te beleven.

Wij zijn gespecialiseerd in

Bruco luchtballon icoontje kikfors perspectief

Passagiersvaarten

* in uw regio
* als uitstap met familie
* iets te vieren
* avontuurlijk genieten

Chouffe luchtballon icoontje kikforsperspectief

Businessvaarten

* klantenbinding
* personeelsbeloning
* klanten of personeel ambassadeurs maken

Icoontje van de Mistral home warme luchtballon gevlogen door Filva Ballonvaarten.

Media-ondersteuning

* reclamefilmpjes
* televisieprogramma's
* luchtballon als decor
* fotoshoots

Het onderaanzicht van de Leloup warme luchtballon, reeds meer dan 20jaar partner bij Filva Ballonvaarten.

Teambuildings

* personeel belonen
* groepsactiviteit
* brainstorming sessie

Ons hele team staat voor je klaar

Onze chauffeurs en grondcrew

Filva Ballonvaarten bestaat ook uit een grote groep gepassioneerde vrijwilligers. Zij staan elke dag klaar om jouw ballonvaart tot een goed einde te brengen. Zij rijden achter de ballon aan en zij zijn er om de passagiers te begeleiden. Rijden met een ballontrailer vereist in de meeste gevallen een rijbewijs BE. Vele ballonvaarders zijn hiermee wettelijk niet in orde. 

Onze piloten

Maar naast de vrijwilligers, kunnen we natuurlijk ook beroep doen op een aantal freelance piloten. Deze professionele piloten voeren ballonvaarten uit in opdracht van ons bedrijf en moeten minimaal 450 vlieguren hebben vooraleer ze bij ons aan de slag kunnen. Vooral als het druk is en wanneer er meerdere ballonnen ingepland staan, staan zij met al hun enthousiasme klaar voor jou !

Ervaring door de jaren heen

Filva Ballonvaarten doet tijdens het Belgische winterseizoen ervaring op in het buitenland. We hebben intussen al in meer dan 26 landen het luchtruim gekleurd. We bezochten hiervoor tal van buitenlandse ballonmeetings in Europa maar ook op unieke plaatsen zoals Albuquerque (New Mexico – USA), hét grootste jaarlijkse ballonevenement ter wereld. 

De wonderbaarlijkste ballonvaarten zijn echter diegene op plaatsen waar nog nooit eerder een ballon gevaren heeft. Wij maakten deel van zulke unieke belevenissen in onder andere Syrië, Saudie Arabië, Indonesië en Chili. Filip heeft hierdoor een heel uitgebreid netwerk van collega’s en organisatoren over heel de wereld.

Jouw ballonvaart in het buitenland

Ballonvaren in het buitenland betekent voor ons niet enkel ervaring opdoen maar ook passagiersvaarten verzorgen op professioneel vlak

Wil je graag je klanten of personeel een onvergetelijke ervaring laten beleven ? Dan organiseren we graag een op maat gemaakt event waar je je relaties letterlijk meeneemt in de hoogste skybox ! Je kan bijvoorbeeld over de Alpen vliegen van Zwitserland naar Italië of samen tussen honderden andere luchtballons meedrijven met de wind tijdens het grootste luchtballon evenement in Europa nabij Metz in Frankrijk.

Open chat
1
Hello, how can we help you?